Äpplesorbet med Calvados

Perfekt dessert! Men börja i tid!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 750 g skalade, urkärnade äpplen
  • 4 1/2 dl vatten
  • Skal och saft av 1 citron
  • 2 dl Dansukker strösocker
  • 1 äggvita
  • 2-3 msk calvados
  • Garnering:
  • Chokladbit

Gör så här

  1. Klyfta och koka äpplena i 2 dl av vattnet under lock tills de är mjuka. Låt svalna. Mixa eller passera dem. Tillsätt citronsaft och -skal.
  2. Koka resten av vattnet med sockret till en simmig lag. Låt kallna.
  3. Blanda lagen med moset och häll i en form som ställs i frysen i ca 3 timmar. Massan skall bli halvfryst.
  4. Vispa äggvitan till fast skum. Vispa äggvitan, litet i sänder, i den halvfrysta massan.
  5. Täck över och ställ åter i frysen. Låt stå i 2 timmar.
  6. Vispa i calvadosen i den frysta massan.
  7. Täck över äpplesorbeten och ställ åter i frysen.
  8. Låt stå i minst 5 timmar.
  9. Tag ut äpplesorbetet och ställ i kylskåp 10 minuter före servering. Skeda upp i portionsskålar och garnera med en chokladbit.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…