After Eight rutor i liten långpanna

Gillar du After Eight så kommer du att tycka om de här kakorna. De påminner om riktigt smarriga brownies med ett vitt täcke som ger kakorna en frisk mintsmak.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 200 g smör
  • 75 g mörk choklad
  • 2 dl vetemjöl
  • En nypa salt
  • 2 dl valnötter (75 g)
  • Frosting:
  • 1 1/2 msk smör, rumstempererat
  • 5 dl florsocker
  • 1 tsk pepparmintsextrakt
  • 1/2 dl vispgrädde
  • Garnering:
  • 30 g mörk choklad
  • 1 msk smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 C. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker i en skål.
  2. Smält smör och choklad i en kastrull på svag värme. Låt det svalna. Rör samman äggvispet och chokladblandningen.
  3. Blanda mjöl och salt. Hacka nötterna fint. Blanda försiktigt ner mjölblandningen i chokladsmeten. Rör till sist ner de hackade nötterna.
  4. Smörj en form, ca 20x30 cm. Häll chokladsmeten i formen och grädda kakan ca 20 min eller tills en provsticka är torr. Stjälp upp kakan och låt den kallna på galler.
  5. Rör samman smör, florsocker och pepparmintsextrakt. Tillsätt grädden lite i taget, tills krämen känns bredbar. Bred ut mintkrämen över kakan. Ställ kakan kallt.
  6. Smält chokladen och smöret på svag värme. Dekorera kakan med et mönster av chokladsås.

Kommentarer

Till nästa gång skall jag byta ut glassyren mot smälta After Eight bitar.
Nybakad i bullform, Glassyren kan halveras.
Bakade dessa idag och de blev verkligen goda, lite för goda. Tack för receptet. Hos dig hittar man alltid något gott.
Mums! Har bakat den i kväll och kommer snart göra den igen. Tack snälla för receptet. Ha en fortsatt trevlig vecka. Kram/ Katarina

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…