Aftereight kuber fyllda med chokladmousse toppat med hallonspegel

Eftersom jag fick äran att skapa efterrätt till Nyårsdesserten 2014 fick det bli 3 olika sorter då jag hade svårt att välja vilken jag ville göra. Då gjorde jag dessa som bestod av: Creme brulee dekorerad med sharonfrukt Mördegskaka med apelsin fyllda med lemoncurdgrädde och Aftereight kuber fyllda med chokladmousse toppat med hallonspegel + bär och frukt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 40 after eight kakor
  • 3 dl grädde
  • 200 gram av valfri chokladkaka
  • 150 gram hallon
  • 1½ tsk gelantinpulver
  • 2 msk hett vatten
  • ca 2-3 msk strösocker till hallonspegeln.
  • Bär, frukt till garnering

Gör så här

  1. Chokladmousse: (Enkel variant)
  2. Värm grädde till kokpunkt och ställ den åt sidan.
  3. Lägg i chokladen och rör tills det har smält.
  4. Häll upp i en skål och ställ kallt i minst 6 timmar.
  5. Vispa sedan gräddchokladen tills den är fluffig som vispad grädde.
  6. Hallonspegel:
  7. Lägg hallonen i en sil och pressa ur saften ur dom. Blanda i strösocker till önskad sötma.
  8. Blanda gelatinpulvret i det heta vattnet så att det löser sig.
  9. Blanda ner gelatinblandning i hallonsåsen och låt stå en stund.
  10. "Svetsa" ihop fyra after eight kakor med hjälp av gasbrännaren till en kub. Eller smält ner lite choklad och "spackla" ihop kanterna. (Kan göras i förväg)
  11. Spritsa chokladmoussen i kuberna. (Förbereds de ett tag innan kan man ställa kuberna i bullformarna och tas bort vid servering)
  12. Häll hallonsåsen över moussen och låt stelna till.
  13. Garnera med frukt eller bär.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…