Agnetas kladdkaka

En riktigt krämig kladdkaka med bra chokladsmak.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g mörk blockhoklad
  • 200 g margarin
  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Smält smöret och blockchokladen tillsammans i kastrull.
  3. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.Blanda i smörchokladen.Vänder ner mjölet och bakpulvret.
  4. Grädda i smord,bröad form med löstagbara kanter,15 minuter i nedre delen av ugnen.Sedan täcker du formen med folie och gräddar ytterligare 5 minuter.

Kommentarer

Hej Agneta. Jag har en fråga bara. Först står det att man ska använda 200g margarin, sen står det smält smöret. Ska man använda margarin eller smör? Eller har jag missat något? Mvh Johan
Den klart bästa kladdkaka jag ätit!
för hur många pers e den här kakan för?
Absolut det bästa receptet på en kladdkaka.Innehåller riktig choklad och inte cacao för att bli god. Ett toppenrecept, nu kan du slänga alla andra recept du har !

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…