Åkerbärssylt, rårörd

Finns det godare sylt? Tror inte det

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 0,2 kg åkerbär
  • 50 g strösocker

Gör så här

  1. Rensa bären och ha dem i en skål. Slå på sockret och rör om i skålen tills sockret har löst sig. Klart att äta.
  2. Är bären kalla, t ex har stått i kylen så låt bär och socker stå framme en timme innan du börjar mosa det.

Kommentarer

Håller med om att det är den godaste sylten! Rårörd åkerbärssylt är mycket godare än kokt. Tråkigt att vi inte har åkerbär här i Skåne. Får nog åka hem till mina hemtrakter och plocka åkerbär i sommar, börjar ha slut i frysen.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…