Allergianpassad Banoffeepaj

En variant på den berömda pajen, jag har gjort den så den kan passa dem som är både glutenintoleranta samt allergiska mot mjölkprotein -samt alla andra då :) Köper man veganvänliga marshmallows på tex Goodstore är hela receptet dessutom fullt fungerande för veganer om man hoppar över äggulan. .

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 150 g mjölkfritt margarin, tex mildas
  • 3 msk socker
  • 3 dl glutenfri mjölmix, jag använder Lailas gula
  • 1 äggula
  • Kolasås:
  • ½ dl strösocker
  • ½ dl sirap
  • ½ dl iMat havregrädde
  • ½ tsk vaniljsocker
  • Ev. lite rivet skal från citron el lime
  • Fyllning:
  • 100 g mjölkfri choklad, ev Plamil Veganchoklad
  • 3 bananer
  • 15-20 marshmallows
  • 1 dl iMat havregrädde
  • 2 dl Carlshamn Visp (mjölkfri vispgrädde)
  • Ev. mjölkfri chokladsås

Gör så här

  1. Blanda ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut i en form (ca 23 cm i diameter).
  2. Ställ kallt i ca 30 minuter.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader, ca 15 minuter.
  4. Ta ut formen ur ugnen och lägg på hackad choklad.
  5. Koka ingredienserna till kolasåsen i ca 5 minuter på medelhög värme och låt den svalna något. Häll över chokladen i formen. Låt kallna helt.
  6. Smält marshmallows i iMaten på låg värme. Rör hela tiden tills de är helt smälta. Tag kastrullen från värmen och låt svalna i ca 15 minuter.
  7. Skiva bananerna och lägg dem på chokladkolan.
  8. Vispa gräddersättningen fluffig och blanda först hälften i marshmallowsmeten och rör om till en jämn smet. Vänd sedan i resten och häll över bananerna i formen.

Kommentarer

Jätte god!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…