Amandas lördagskaka á la Ulla-Britt

Bland mina andra recept finns en pumpa marmelad som min barndomsgranne brukade använda i sin modifierade version av amandas lördagskaka, vilket påverkar tillagningstid och sätt. Kakan kan serveras ljummen men håller sog krämig och fin i kylskåp i flera dagar.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2½dl socker
  • 2½dl vetemjöl
  • 100g smält smör/margarin
  • Rivet skal av en citron
  • 2½dl pumpamarmelad á la Ulla-Britt
  • 2dl cremé fraiche (34% fetthalt)
  • 1 ägg
  • 1msk socker
  • ½msk vaniljsocker

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner mjölet och citronskalet i äggblandningen. Tillsätt det smälta matfettet försiktigt. Rör smeten jämn och häll den i väl smort och mjölad 1½ liters form med löstagbar kant.
  2. Grädda mitt i 175 gradig ugn i 15-20 minuter tills provstickan är torr.
  3. Blanda cremé fraich med socker, vaniljsocker och ägget.
  4. Ta ut kakan ur ugnen och bred ut pumpamarmeladen över. Bred ut cremé fraichsmeten över marmeladen.
  5. Grädda i övre delen av ugnen på 225 grader i 5-8 minuter.
  6. Låt svalna och ta lös kanten från formen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…