Amerikansk äppelkaka

En äppelkaka där äppelklyftorna toppas av en blandning av kokos, strösocker och ingefära.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 1 ½ dl socker
  • 2 äggulor
  • 1 ½ dl gräddmjölk (hälften mjölk och hälften grädde)
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 äpplen
  • 2 tsk ingefära
  • 1 ½ msk socker
  • 3 msk kokosflingor

Gör så här

  1. Rör smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt gulorna och därefter gräddmjölken omväxlande med vetemjölet blandat med bakpulvret.
  2. Smeten är fast så klicka ner den i en smörjd och bröad form.
  3. Den behöver inte gå ut till kanterna, för det gör den under tiden den gräddas.
  4. Skala äpplena och skär dem i tunna klyftor. Lägg dessa tätt ovanpå smeten och tryck ned dem lite.
  5. Blanda ingefära, socker och kokosflingor och strö över.
  6. Grädda i 200°C i 30-40 minuter. I min ugn räckte det att grädda kakan i 30 minuter i mitten av ugnen.
  7. Servera kakan något avsvalnad med vaniljsås eller njut av den till en kopp kaffe.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@gitten33

Kundens fläskkotlett

Fläskkotlett på nytt sätt. Nja, helt nytt är det inte. Jag hittade det i Göteborgsposten på 90-talet, tror jag, och det har hört till…