Amerikanska kanelbullar med cream cheese glasyr

Betydligt sötare och kladdigare än våra svenska kanelbullar, men de är faktiskt rätt så smarriga! Särskilt som de blir alldeles knäckiga inunder av en blandning av smält smör och farinsocker som man breder ut på plåten innan man ställer på bullarna.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 1 tsk socker
  • ½ dl fingervarmt vatten
  • 3 dl mjölk
  • 50 g smör
  • ½ tsk salt
  • 1 ½ dl socker
  • 8-10 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 150 g mjukt smör
  • 3 dl farinsocker
  • 3 msk kanel
  • 2-3 dl hackade pekan- eller valnötter, valfritt
  • Cream cheese glasyr:
  • 80 g cream cheese
  • 60 g mjukt smör
  • 2 ½ dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Knäckig underdel:
  • 150 g smör
  • 3 dl farinsocker
  • Ev. 1 dl hackade nötter

Gör så här

  1. Lös upp jästen i det fingervarma vattner och 1 tsk socker. Låt stå ca 5 minuter.
  2. Smält smöret och tillsätt mjölken, låt det bli fingervarmt. Häll i det i degspadet. Tillsätt salt, socker och så mycket av vetemjölet att du får en smidig deg som släpper degbunkens kanter. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den några minuter. Lägg tillbaks i bunken, täck och låt jäsa till dubbel storlek, ca 1 timme.
  3. Gör under tiden fyllningen och den knäckiga underdelen.
  4. Till fyllningen: Rör ihop alla ingredienserna till en smidig kräm.
  5. Till den knäckiga underdelen: Smält smöret och rör ner farinsocker. Bred sedan ut det i en långpanna.
  6. Baka ut bullarna som vanliga kanelbullar och lägg i långpannan, ganska tätt. (De kommer inte att ta upp hela långpannan.) Låt dem jäsa.
  7. Grädda i 250 grader i 8-10 minuter.
  8. Låt dem kallna under en brödduk. Gör under tiden glasyren: Vispa ihop cream cheese med det mjuka smöret, florsocker o vaniljsocker till en smidig röra. Bred ut rikligt över de kalla bullarna.

Kommentarer

Tack för påpekningen annacie! Det var en miss från mig! Ska ändra det i beskrivningen!
Det står fel i beskrivningen till hur man ska göra glasyren? Hur ska det vara?
Detta var något av det allra godaste jag någonsin ätit. Gjorde dem i stora muffinsformar med geggan i botten. Full pott. Kommer baka dessa igen och igen.
Detta ska jag testa! Har dregglat över Ree Drummonds (pioneer woman) sticky buns länge...
detta är super bullen number 1 ..
Dom är jättegoda men ack så kalorifyllda. Om man utesluter nötterna, knäckbotten och gör glasyren utan smör och ev Philadelphia Light med florsocker så kan man äta en extra till varje fika
Undrar om inte bullarna ska jäsa efter att jag har gjort bullar utav degen och placerat dem på plåten?!?
Oj, jag är inte inne här tillräckligt ofta... Men här är svar till Walissa och Aems: bullarna kan kallna på plåten eller galler, vilket som. Och ja, de ska gräddas stående på knäckmassan.
Fattar lite långsamt--men- ska bullarna kallna i plåten.
Jag har aldrig sett nått liknande - kul. Ska jag grädda bullarna stående på knäckröran?
Goda. Kommer att baka fler gånger men då kommer jag att utesluta den knäckiga underdelen och ta lite mindre av fyllningen. Roliga att baka, jag använde en mindre långpanna så att det blev som en butterkaka. Bullarna får en fyra av mej. Tack. /Jessica
Jättegoda. Mumsigt värre!
Hur goda som helst! Vart iallafall väldigt populära här hemma. Gör helt klart dessa bullar igen.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…