Amoz kycklingfilé i gott sällskap.

Det kom ljuvliga dofter från rätten redan vid tillagningen och inte blev det sämre när vi smakade densamma. Så prova, jag lovar, ni blir inte besvikna.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfilé
  • ca 1-2 hg rökt skinka i bit
  • 10 cm purjolök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 mozzarellaboll
  • ca 1 dl förvällda kantareller
  • 3 dl grädde
  • 2 dl crème fraiche
  • 1-2 msk chilisås
  • 1 msk ketjap manis
  • 1 msk kycklingfond
  • 2 msk Äppel Chutney med curry och chili (Kivik)
  • 1 msk kinesisk soya
  • Smör/olja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Curry
  • Paprikapulver
  • 1-2 dl riven ost

Gör så här

  1. Skär varje filé i fyra bitar. Bryn dem runtom och krydda ordentligt med salt, svartpeppar, curry och paprikapulver. Lägg dem i en eldfast form. Skär skinkan i bitar och bryn dem lätt och fördela dem över kycklingen. Skär purjon och vitlöken i tunna skivor och bryn ett par minuter. Lägg löken över köttet.
  2. Bryn svampen lätt och lägg den tillsammans med mozzarellaosten skuren i skivor.
  3. Blanda samman grädde, créme fraiche, chilisås, ketjap manis, chutneyn och soyan. Häll blandningen över allt i formen och strö sist rikligt med riven ost över.
  4. Gratinera i 225° i ca 20 min.
  5. Servera risnudlar eller ris till och en god sallad.
  6. Gott med mina marinerade paprikor till som finns på eget recept.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…