Amoz smarriga kycklingsallad med avocadoröra

Kände för att göra en lite annorlunda sallad än jag brukar, så detta blev resultatet. Hoppas ni vill prova den!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Ca 300 g innerfilé på kyckling
  • 1 pkt tärnad bacon, 140 g
  • 1 pkt färska tortellini med champinjonfyllning ( alt. soltorkad tomat ) 250 g
  • 1 dl olja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk kalvfond
  • 1 tsk flytande honung
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 krm ingefära
  • 1 kruka krussallad
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • ½ gurka
  • 10-12 cocktailtomater
  • 1-2 dl oliver ( gärna vitlöksfyllda )
  • 1-2 dl fetaost i tärningar
  • Ca 10 cm purjolök
  • Avocadoröra:
  • 3 mogna avokador
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 2-3 dl gräddfil ( beroende på hur tjock man vill ha röran )
  • Salt
  • Svartpeppar

Gör så här

  1. Skär den tinade kycklingfilén i lagom stora bitar. Blanda samman olja, balsamvinäger, kalvfond, honung och kryddorna. Vänd ner kycklingbitarna i marinaden och låt dra några minuter.
  2. Stek baconet knaprigt och lägg det på en tallrik så länge. Använd fettet efter baconet till kycklingen som du bryner med marinad tills det fått fin färg, är genomstekt och att marinaden försvunnit. Låt det kallna på en tallrik.
  3. Koka upp vatten i en kastrull och lägg i tortellinin, låt det koka 3-4 min. Häll av vattnet och låt de kallna.
  4. Ansa och skär sallad, paprikor, gurka och purjo i lagom bitar. Dela tomaterna mitt itu.
  5. Varva grönsaker, kött, pasta, oliver och ost i en salladskål.
  6. Mosa avokadon och blanda med pressad vitlök, gräddfil och kryddor. Kör gärna med mixerstav så röran blir len och fin.
  7. Servera röran till salladen tillsammans med ett gott bröd.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr