Ananas med vanilj, spansk peppar med yoghurt

Använd plasthandskar för det svider mycket om du råkar klia dig i ögat efteråt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 ananas
  • 3 dl socker
  • 1 dl vatten
  • Saft från 1 apelsin
  • 1 spansk röd peppar
  • 1 vaniljstång

Gör så här

  1. Skala ananasen och dela den i fyra klyftor, ta bort stammen och dela varje klyfta i 4 delar.
  2. Sätt en stekpanna på spisen och smält sockret, ta lite socker i taget. Vartefter det smälter kan man ta i mer socker. Skaka hellre pannan än rör för mycket.
  3. Häll i vatten och apelsinjuice, lite i taget. Vispa kraftigt för att undvika klumpar. Blir det klumpar kan de koka bort eller sila bort dom.
  4. Dela pepparn på längden. Ta bort mellanväggarna och kärnorna och finhacka fruktköttet. Dela (skåra) vaniljstången på längden och ev. på tvären. Blanda ner ananas, peppar och vaniljstång i karamellen.
  5. Låt det småsjuda i ca 15 minuter. Ställ åt sidan och låt det svalna något. Lägg upp i tallrikar och servera naturell yoghurt till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…