Ananas- och björnbärspaj med kesella

Godast blir pajen när den svalnat av och är rumstempererad, med en kula god vaniljglass, sedan brukar jag förvara den i kylskåpet.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 150 g smör
  • 3/4 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Fyllning:
  • 200 g krossad avrunnen ananas
  • 125 g frysta björnbär
  • 2 dl creme fraich
  • 1 dl kesella 1%
  • 2 ägg
  • ½ dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Smält smöret, blanda sedan ihop det med resten av ingredienserna till pajdegen. Tryck ut degen i en springform och ställ kallt i frysen i 30 minuter (pajdegen behöver inte förgräddas). Börja med fyllningen så länge!
  2. Låt ananasen rinna av så att så lite vätska som möjligt kvarstår, ett tips är att krama ur den med händerna.
  3. Blanda ihop creme fraiche, kesella, ägg och socker och häll över hälften av blandningen i en ny skål, rör ner ananasen. Ta fram din pajform och lägg björnbären över ena halvan och din ananas blandning över den andra halvan. Häll över resten av smeten på björnbären.
  4. Jag använde ett lock som en skiljevägg för att få en så jämn kant som möjligt.
  5. In med pajen i ugnen och grädda i 175 grader i 40 minuter.
  6. Låt pajen svalna innan servering.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…