Ananaskaka

Den bästa ananaskakan

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 125 g osaltat smör
  • 1 3/4 dl strösocker
  • 2 lättvispade ägg
  • 450 g avrunnen krossad ananas (spara 1 dl av juicen)
  • 1 1/4 dl kokos
  • 1 dl farinsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Pensla en 23 cm bakform med smält smör eller olja. Klä formen med smörpapper och pensla det
  3. häll mjölet i en form. Gör en grop i mitten.
  4. Smält smöret och sockret i en liten kastrull på svag värme och rör tills sockret är löst. Flytta kastrullen från värmen.
  5. Blanda ägg och den sparade juicen i en skål. Häll smör och äggblandningen i mjölet. Rör med träsked tills det är blandat, inte för mycket.
  6. Lägg med sked sked hälften av smeten i den iordninggjorda formen och jämna till ytan täck med blandningen av ananas, kokos, farinsocker.
  7. Häll på resten av smeten ovanpå och jämna till ytan. Grädda 1 timme eller tills provnål kommer ut torr sedan den stuckits ner i mitten av kakan. Låt kakan stå 10 minuter i formen innan den stjälps upp att kallna på bakgaller.
  8. Servera den varm eller kall med vispad grädde eller vaniljsås eller vaniljglass

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…