Ananastårta

Ljuvlig dessert. Frisk smak av ananas och citron. Då den ska vila ett dygn i kylskåpet kan man göra den i förväg.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Botten:
  • 200 g (3 1/4 dl) vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 75 g (3/4 dl) strösocker
  • 150 g smör
  • 1 ägg
  • Rivet skal av 1 citron
  • Fyllning:
  • 3 dl vispgrädde
  • 500 g kesella
  • 225 g (2 1/2 dl) strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk rom
  • Saften av 1 1/2 citron
  • Skal av 1 citron
  • 1 brk (800g) hela ananasskivor
  • 1 dl ananasspad från burken
  • 15 g (2 1/2 - 3 tsk) gelantinpulver
  • Dekoration:
  • Myntablad el. citronmeliss
  • Ugn 175 grader

Gör så här

  1. Botten:
  2. Blanda mjöl och bakpulver väl. Knåda ihop med resten av ingredienserna till en deg. Tryck ut degen i botten ac en pajform med löstagbar kant. Grädda i 20-25 min. Låt svalna.
  3. Fyllning:
  4. Lägg gelantinpulvret i 3 msk vatten i en kopp. Låt svälla några minuter.Vispa grädden. Rör ner kesellan, socker, vanilj, rom, citronskal och saften. Ta upp och dela ananasringarna i bitar. Tillsätt dem o ananasspad. Ställ koppen med gelantin i en gryta med hett vatten. rör tills gelantinet smält. Låt svalna något. Häll ner gelatinet under kraftig omrörning
  5. Häll krämen i formen och täck över med plast. Låt tårtan stå i kylskåp tills fyllningen har stelnat det tar ett dygn.
  6. Garnera med mynta el. citronmeliss.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…