Anis- och valnötskakor

Anis ger en spännande touch till dessa kakor – fantastiskt goda!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 50 g valnötter
  • 1 msk anis
  • 100 g kylskåpskallt smör
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 msk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • Till dekoration:
  • Valnötter

Gör så här

  1. Finhacka valnötterna och krossa anisen i en mortel. Arbeta hastigt samman samtliga ingredienser till en deg, antingen för hand eller i en matberedare. Forma degen till två rullar som är 2–3 cm i diameter vardera. Plasta in och låt ligga kallt i minst 30 minuter. Sätt under tiden ugnen på 175 grader.
  2. Skär degen i cirka 5 mm tunna skivor. Det går enklast om degen är väl kyld och kniven riktigt vass. Lägg skivorna på plåtar klädda med bakplåtspapper och tryck ner en del av en valnöt i varje kaka.
  3. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter eller tills kakorna fått lite färg. Låt svalna på galler.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…