Anitas youghurtbröd i långpanna

Prova denna så får du många goda mackor.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 7 dl turkisk yoghurt
  • 8 dl grahamsmjöl
  • 1 ½ dl linfrön
  • 1 ½ dl solrosfrön
  • 1 ½ dl mörk sirap
  • 1 tsk salt
  • 1 msk bikarbonat

Gör så här

  1. Blanda allt i en bunke och fördela den kletiga smeten i en smord långpanna .
  2. Sätt in i ugnen, 175º i 30-35 minuter. Låt brödet vila en stund sen du tagit ut det innan du skär det i bitar.
  3. Solroskärnorna blir lite gröna men det är helt ok.

Kommentarer

Vi hade lite gammal turkisk yoghurt som vi inte visste exakt vad vi skulle göra med och då dök detta recept upp! Fantastiskt. Gott och välsmakande. Vi hade inte exakt 7dl turkisk yoghurt så vi tog bara lite naturell istället, också. Tack för ett enkelt och smaskigt recept:)

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…