Annelies äppeltårta

Pajskalet blir sprött med lite bakpulver tillsatt i degen och crème fraiche gör fyllningen god och krämig.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 1,75 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning:
  • 5 äpplen
  • 2 tsk kanel
  • 1 msk strösocker
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl mandelmassa, riven
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 äggula

Gör så här

  1. Pajdeg:
  2. Rör smör och socker poröst med elvisp. Vispa ner ägget. Blanda samman vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner det och arbeta samman till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant (24 cm). Låt vila kallt ca 30 min. Sätt ugnen på 200°.
  3. Fyllning:
  4. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i tunna klyftor och skaka dem i en plastpåse tillsammans med kanel och socker.
  5. 3Blanda samman övriga ingredienser till fyllningen. Lägg äppelklyftorna i botten och häll på crème fraicheblandningen.
  6. Grädda på nedersta falsen i ugnen ca 40 min. Täck med folie om den ser ut alltför mörk. Servera med glass.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…