Apelsin & mandelmuffins

Det här är lätta, fluffiga och nötiga vardagsmuffins med en ljuvlig doft av apelsinskal. De är gluten- och mjölkfria utan att vara det minsta tråkiga. Muffinsen smälter i munnen och serveras med fördel medan de fortfarande är varma. Med lite florsocker på toppen blir de utsökta och ännu lyxigare blir de toppade med en klick crème fraiche.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 dl (90 g) strösocker
  • Rivet skal av en apelsin
  • 1 1/3 dl (80 g) mald mandel
  • 3 msk potatismjöl
  • 1 dl (cirka 40 g) mandelspån
  • Florsocker, siktat, till garnering

Gör så här

  1. Sätt först ugnen på 170°C. Ställ muffinsformarna i plåtens fördjupningar.
  2. Vispa ägg och socker i en skål i 5–10 minuter tills det är en tjock, ljus smet.
  3. Tillsätt apelsinskal, mald mandel och potatismjöl och rör om. Skeda över smeten i pappers­formarna och strö mandelspån över.
  4. Grädda cirka 22 minuter tills ­muffinsen rest sig och är ­gyllenbruna. Kontrollera att de är färdiga med en provsticka.
  5. Lägg de färdiggräddade ­muffinsen på galler att svalna lite. Dofta över florsocker och servera.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…