Apelsin och aprikosstubbe

Smarrig och lättgjord rulltårta!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 ½ tsk apelsin arom
  • Alt. saften av 1 apelsin
  • Aprikosmascarpone:
  • 250 g mascarponeost
  • 2 ½ dl florsocker
  • 1-2 tsk aprikos arom
  • 5-10 droppar orange hushållsfärg

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225 grader.
  2. Klä en långpanna, 30 x 40 cm, med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt. Vänd ner de torra ingredienserna i äggsmeten. Smaksätt med arom eller saft. Häll smeten i långpannan och grädda i 5-10 minuter. Lägg en kall bakplåt över kakan och låt den svalna av helt. Har du bråttom, så pensla med kallt vatten över pappret, så lossnar det lättare från kakan. Sockra på rulltårtsbottnen innan du stjälper upp den på ett lätt sockrat bakplåtspapper.
  3. Rör ihop färskost, florsocker, arom och hushållsfärg till en slät orange färgad och aprikossmakande fyllning. Bred ut den över bottnen och rulla ihop tårtan från kortsidan.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…