Apelsin- och pepparkakscheesecake

Juldessert

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • BOTTEN:
  • 100 g margarin eller smör
  • 30 - 35 pepparkakor
  • FYLLNING:
  • 200 g philadelphiaost
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 1 msk finrivet apelsinskal
  • 2 msk pressad apelsinsaft
  • TOPPING:
  • 2 dl crème fraiche
  • 1/2 - 1 dl florsocker
  • 1 apelsin
  • pepparkakor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smält matfettet och låt det svalna lite. Mixa eller stöt pepparkakorna. Rör ner matfettet i pepparkakssmulorna. Bred ut det i en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ in formen mitt i ugnen och grädda i 10 minuter.
  3. Blanda ihop philadelphiaost och strösocker. Rör ner ett ägg i taget och till sist apelsinskal + saft. Bred ut smeten på pepparkaksbotten. Ställ in formen mitt i ugnen och grädda ca 30 minuter. Låt kakan kallna ordentligt.
  4. Rör ihop crème fraiche och florsocker. Bred ut detta på kakan och garnera med apelsinskal och pepparkakssmulor.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…