Apelsin- och teriyakimarinerade kycklingspett

Jättegott!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 bit ingefära
  • 2 st apelsiner
  • 3 msk teriyakisås
  • 2 st majskolvar, färska
  • 2 st schalottenlökar
  • 4 st kycklingfiléer

Gör så här

  1. Skala och dela ner en liten bit färsk ingefära, ca 2 msk när den är hackad. Lägg ner i en kastrull. Pressa över juice från 2 apelsiner. Låt koka upp. Sila av ingefärsbitarna. Tillsätt 3 msk teriyakisås. Låt koka ihop på spisen.
  2. Förkoka färska majskolvar med skal i ca 5 minuter. Skala och dela sedan i ca 3-4 cm stora bitar. Dela ner löken och kycklingfiléerna i lagom spettstora bitar, 5-6 per filé.
  3. Varva majs, lök och kyckling på blötlagda grillspett. Lägg spetten på ett fat och häll marinaden över. Låt dra i någon timme. Grilla sedan, gärna i ytterkanten på grillen, tills kycklingen är klar

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr