Apelsinchokladkaka

En mycket god, glutenfri, kaka med mycket chokladsmak.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 100 g mörk apelsinchoklad (t.ex. Lindt)
  • 2 ägg
  • ¾ dl kall vispgrädde
  • ½ tsk vaniljpulver
  • 1 msk Cointreau eller pressad apelsin
  • 1 msk apelsinpasta eller apelsinmarmelad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och bryt ner chokladen i smöret. Rör om så att det blandas.
  3. Vispa äggen pösigt (1-2 minuter).
  4. Rör ner grädden i chokladsmöret.
  5. Vänd ihop alla ingredienser.
  6. Fyll aluminiumformar, 5-6 cm diameter, till hälften med smet.
  7. Grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter (känn med sticka att det inte är kladdigt).
  8. Vill man göra kakan sockerfri; välj sockerfri choklad, byt ut Cointreau mot whisky och ersätt apelsinpastan med rivet skal av en apelsin.
  9. Vill man göra kakan mjölkfri; välj mjölkfritt margarin istället för smör, och havregrädde istället för vispgrädde.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept