Apelsinfromage med apelsinchoklad

Smaskig dessert att bjuda på

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 ägg
  • ¾ dl socker
  • 4 gelatinblad
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • 1 dl vispgrädde
  • 50 g blockchoklad med apelsinsmak

Gör så här

  1. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulorna pösigt med sockret. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 minuter.
  2. Riv skalet av apelsinen och pressa ur saften.
  3. Rör ner apelsinskal och saft i äggskummet. Krama ur gelatinbladen och smält dem på svag värme i en kastrull. Rör ner gelatinet i äggskummet.
  4. Vispa grädden och vitorna till hårt skum var för sig, blanda ner grädden i äggskummet. Sedan vänder du försiktigt ner äggviteskummet.
  5. Häll fromagen i portionsskålar och ställ dem kallt ca 2 timmar. Finhacka chokladen och strö den över fromagen strax innan servering. Strimlat apelsinskal kan också användas.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…