Apelsinglaserad kalaskaka

Jättegod!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 5 dl finrivet pumpakött
  • 1 dl rapsolja
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk stött kardemumma
  • 1 tsk kanel
  • Glasyr:
  • 50 g smör
  • 2 dl florsocker
  • 1 apelsin,finrivet skal
  • 200 g philadelphia-ost
  • Garnering:
  • Pumpakärnor(finns att köpa på påse)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa äggen och sockret poröst i en rymlig bunke.
  3. Blanda ner pumpaköttet och oljan.
  4. Blanda vetemjölet och de torra ingredienserna till kakan i en skål.
  5. Vänd varsamt ner i äggvispet.
  6. Häll smeten i en smord och bröad långpanna,ca 40x40 cm.
  7. Grädda kakan i ugnen i ca 30 minuter.
  8. Ta ut och låt svalna
  9. Glasyr:
  10. Rör ihop matfettet och florsockret till en fluffig smet.
  11. Blanda ner apelsinskalet och philadelphia-osten.
  12. Bre blandningen över den avsvalnade kakan.
  13. Strö gärna över pumpakärnor vid servering.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…