Apelsinglasstårta

Passar bra till jul eller egentligen hela året om!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 ägg (2 äggulor + 2 äggvitor)
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • rivet skal och saft från en halv apelsin
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 75 gr krossade pepparkakor

Gör så här

  1. Vispa äggulor och socker poröst. Blanda ner creme fraiche och skalet + saften från apelsinen. Vispa grädden och äggvitorna för sig. Vänd sedan ner grädden och sedan vitorna.
  2. Strö hälften av de krossade pepparkakorna i en form med lös botten. Häll försiktigt i smeten och strö sedan på resten av pepparkakorna.
  3. Täck med folie och ställ i frysen minst 3 timmar.
  4. Ta fram en stund före servering.

Kommentarer

Jättegod! Gillades av både barn och vuxna. Lätt att göra. Räcker dock inte till 10 personer.....Krossade extra pepparkakor som serverades i en skål bredvid.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…