Apelsinkaka

Vacker bjudkaka med fyllning av marsankräm och dajmkulor.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 25 g jäst för söta degar
  • 75 g smör
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • ½ dl strösocker
  • 8 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 1 påse marsankräm, snabb
  • 2 dl mjölk
  • rivet skal av 1 apelsin
  • 1 påse dajmkulor
  • Pensling och Garnering:
  • 1 ägg
  • 2 msk pärlsocker

Gör så här

  1. Smula jästen i en degbunke. Smält smöret tillsätt grädden och värm till 37 grader. Häll degspadet över jästen och lös den. Tillsätt resten av ingredienserna och det mesta av mjölet arbeta degen smidig. Låt jäsa under bakduk i 30 min.
  2. Tillaga marsankrämen enl förpackningen. Blanda ner apelsinskal. Ta upp degen och knåda den smidig. Dela degen i 1/3 och 2/3. Kavla ut den stora till en rund platta ca 27 cm i diameter. Lägg på bakpappersklädd plåt.
  3. Bred på marsankrämen och strö över dajmkulorna.
  4. Gör långa band av en liten del av den lilla degen och lägg i ett rutmönster över kakan. Gör två snoddar av resten och lägg runt kakans kant. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Pensla med ägg och strö över pärlsocker. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…