Apelsinkaka med pinjenötter

Härlig apelsindoftande lättbakad kaka - väl värd att prova på!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 1/4 dl flytande margarin eller 125 g smält smör, avsvalnat
  • Rivet skal av 2 apelsiner
  • Pressad saft av 1 apelsin
  • 4 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1-1½ dl pinjenötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175º. Smörj och bröa en kakform.
  2. Tvätta och borsta apelsinerna noga. Torka dem noga. Riv skalet på båda. Pressa saften ur en apelsin.
  3. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt apelsinsaft, apelsinskal, vetemjöl och matfett. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen 10 minuter.
  4. Strö över pinjenötterna. Sätt in kakan i ugnen igen och fortsätt gräddningen ca 30 minuter. Känn med en sticka att kakan är torr innan du tar ut den ur ugnen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…