Apelsinmazarin med toscatäcke

Spröd kaka med knaprigt täcke.En festlig kaka som passar lika bra till kaffet som till dessert.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Botten :
  • 150 g smör
  • 3,5 dl vetemjöl 210 g
  • 2 msk strösocker
  • 1 st äggula
  • Fyllning :
  • 300 g mandelmassa
  • 3 st ägg
  • 1 st äggvita
  • 1 st apelsin, rivet skal
  • Toscatäcke :
  • 150 g sötmandel
  • 75 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk vispgrädde
  • 1 msk vetemjöl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Hacka snabbt samman smör, mjöl, socker och äggula, gärna i matberedare.
  3. Tryck ut degen i en pajform, ca.28 cm i diameter. Ställ formen kallt ca 30 min.
  4. Riv mandelmassan och tillsätt ägg, äggvita och apelsinskal. Fördela smeten i pajskalet.
  5. Grädda pajen mitt i ugnen ca. 20 min.
  6. Skålla, skala och strimla mandeln. Rosta den på medelstark värme tills den fått fin färg.
  7. Koka upp smör, socker, mjöl och grädde under omrörning. Blanda i mandeln. Fördela smeten på kakan.
  8. Höj ugnsvärmen till 225° och grädda kakan ytterligare ca.15 min.
  9. Låt kakan kallna i formen innan den lossas.
  10. Garnera med mynta. Servera med apelsinsallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…