Apelsinmoussetårta

Snabbt och enkelt fixar du en god moussetårta.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 125 g smält smör
  • 2½ dl havregryn
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g grovhackad choklad, ljus eller mörk
  • Apelsinmousse:
  • 1½ dl apelsinsaft, färskpressad
  • ½ apelsin, rivet skal
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 200 g naturell färskost, rumstempererad
  • 4 dl vispad grädde
  • 6 gelatinblad
  • Gelétopp:
  • 1½ dl apelsinsaft, färskpressad
  • 2 dl Gelésocker Multi

Gör så här

  1. Blanda ihop ingredienserna till botten. Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, s k springform, och tryck ut massan jämnt. Grädda i 200º i mitten av ugnen i 10-12 minuter. Låt kallna.
  2. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten, värm apelsinsaften. Krama vattnet ur gelatinbladen och smält dem i den varma apelsinsaften.
  3. Vispa samman grädden med färskosten, tillsätt socker, vaniljsocker och rivet apelsinskal. Vispa ner apelsin/gelatinblandningen, lite i taget. Häll moussen över bottnen och jämna till ytan. Ställ kallt att stelna, gärna över en natt.
  4. Till gelétoppen kokas apelsinsaften med gelésockret i 1 minut. Vispa hela tiden. Låt svalna något innan den skedas över moussen. Ställ kallt att stelna.

Kommentarer

Kanske ska tillägga att de var stora så det kan nog gå åt 3.
Jag pressade apelsiner och om jag minns rätt så gick det åt 2 stycken.
Ser jättegott ut! Färskpressad saft? Har du pressat apelsiner själv eller har du haft färskpressad juice? Skulle vilja göra denna dessert till midsommar men är lite rädd för att misslyckas.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…