Apelsinmuffins med tryffelgömma

Supergoda! Men lite omständiga att göra.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Choklad- & apelsintryffel:
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 150 g mörk blockchoklad
  • Finrivet skal av 1 apelsin
  • Smet:
  • 200 g smör
  • 4 dl socker
  • 3 ägg
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Färskpressad saft av 1 apelsin

Gör så här

  1. Tryffeln: Hetta upp vispgrädden i en kastrull och bryt i chokladen. Låt chokladen smälta ner och rör om. Blanda ner apelsinskalet och låt tryffeln stelna i rumstemperatur. Lägg små klickar på smörpapper och lägg i frysen i minst fyra timmar.
  2. Smeten: Rör smör och socker ljust och pösigt. Tillsätt äggen, ett i sänder och rör ytterligare en stund. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd försiktigt ner det i smeten varvat med apelsinsaften. Klicka smeten i muffinsformar modell större och tryck ner en tryffelbit direkt från frysen i varje. Strö över lite socker och grädda i 200°C 25-30 min eller tills muffinsen fått fin färg och är genomgräddade, känn med sticka

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…