Apelsinpannacotta

Gräddig italiensk dessert.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 gelatinblad
  • 2 dl apelsinjuice
  • 2-3 msk strösocker
  • 4 dl mellangrädde
  • 4 apelsiner

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten 5 min. Värm apelsinjuicen och rör ner sockret. Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i juicen. Ta bort från värmen och rör ner grädden. Häll i glas eller portionsskålar och ställ i kylen att stelna. Det tar några timmar. Riv apelsinskal ochströ över pannacottan. Serveras med skurna apelsiner

Kommentarer

Mycket gott! Trots all grädde kändes den lätt och fräsch! Jag strödde inte rivet apelsinskal över utan blandade ned skalet i pannacottan. Till 12 portioner tog jag skal från 4-5 apelsiner. Jag tog utspädd apelsinjuice i men funderar på om det kanske skulle varit koncentrerad? Men det blev gott iallafall!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…