Apelsinrutor med rabarberglasyr

Sockerkaksbotten med apelsinsmak och rabarberglasyr.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 dl flytande margarin
  • 3 dl vatten
  • 7 ägg
  • 6 dl råsocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 1/2 dl apelsinjuice
  • Ev 2 tsk apelsinarom (om du vill förstärka smaken)
  • Garnering:
  • 500 g Philadelphia färskost, naturell
  • 5 dl florsocker
  • 2-3 tsk rabarberarom
  • Alt 2-3 msk konc rabarbersaft
  • 5-7 droppar röd hushållsfärg

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Smörj en långpanna, 30x40 cm, och strö på ströbröd. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Tillsätt apelsinjuicen och ev arom om du vill förstärka smaken. (På flaskan står det 1 krm/portion.) Grädda kakan i 25-40 minuter längst ned i ugnen. Låt svalna.
  3. Glasyren:
  4. Rör ihop alla ingredienserna till en slät massa. Mängd arom/saft och hushållsfärg efter eget tycke och smak. Glasyren ska bli gammelrosa eller så lik rabarberfärgen som möjligt.
  5. Då kakan svalnat fördela glasyren över den och pynta efter önskemål.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr