Apelsinsallad

När apelsinerna är billiga är den här fruktsalladen en av de bästa efterrätter man kan få. Man kan ju unna sig den lite exklusiva smaksättningen när man spar in på slantarna för frukten. Välj den vackraste glasskålen till en fruktsallad. Den är värd en elegant presentation.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 6 stora saftiga apelsiner
  • 1 dl russin
  • 50-100 g marsipan
  • Till lag:
  • 1 dl vatten
  • 1/2 dl vitt vin eller sherry
  • 2 msk strösocker

Gör så här

  1. Koka upp lagen med russinen i och låt den kallna.
  2. Skala och skär apelsinerna i skivor. Lägg dem i en salladsskål och häll vinlagen med russinen över.
  3. Ställ salladen kallt ca 30 min och rör om i den dessemellan.
  4. Riv marsipanen på rivjärn direkt över salladen till serveringen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…