Apelsinsnitt

Kakan är godast nybakad

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 3/4 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 1 dl mjölk
  • Ca 51/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Fyllning:
  • 1 3/4-2 dl apelsinmarmelad
  • Garnering:
  • 1 ägg, uppvispat
  • 50 g sötmandel, skållad och hackad

Gör så här

  1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ägg, mjölk och mjölet blandat med bakpulver. Arbeta snabbt ihop till en deg. Du gör det enkelt i matberedaren med kniven monterad.
  2. Kavla ut degen på mjölat bakbord till en rektangulär platta, ca 25x40 cm.
  3. Bred apelsinmarmelad på mitten av kakan, men lämna en ca 4 cm bred kant på båda långsidorna. Vik långsidorna över fyllningen men låt ca 10 cm av marmeladen vara synlig.
  4. Pensla kakan med uppvispat ägg och strö över hackad mandel. Grädda i mitten av ugnen, ca 20 minuter.
  5. Låt kakan svalna och skär den i lite sneda 2 cm breda bitar.
  6. Tips!
  7. Fast äppelmos och 2 tsk kanel smakar också bra som fyllning.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…