Apfelstrudel

Detta är något av det godaste! En österrikisk specialite.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Deg:
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 4 msk ljummet vatten
  • 1 msk olja
  • 1 ägg
  • Fyllning:
  • 8 syrliga äpplen
  • 3 msk russin
  • 1 dl socker
  • 1 tsk kanel
  • Pensling och garnering:
  • 4 msk smält smör
  • Ca 1 dl mjölk
  • Florsocker

Gör så här

  1. Blanda mjöl och salt.
  2. Vispa ihop ljummet vatten, olja och ägg och blanda undan för undan ner det i mjölet. Arbeta ihop en smidig deg. Lägg en duk över degen och låt den stå på varm plats en timme.
  3. Skala, kärna ur och skiva äpplena väldigt tunt.
  4. Blanda i en skål: Äppleskivor, kanel, socker och russin.
  5. Kavla degen på en mjölad duk, så tunt som möjligt.
  6. Dra ut degen åt alla håll.
  7. Pensla degen med en del av smöret och lägg sedan äppelblandningen jämnt ovanpå.
  8. Rulla med hjälp av duken ihop degen som en rulltårta.
  9. Lägg rullen med skarven nedåt på en smord plåt.
  10. Grädda i 225 grader, ca 40 min.
  11. Pensla då och då med resten av smöret och lite mjölk.
  12. Sikta florsocker över strudeln och servera den avsvalnad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…