Aprikos- och persikomarmelad med vodka

Läcker marmelad som kan ätas med sked direkt ur glaset! Passar bra som frukost marmelad.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 700 g persikor
  • 650 g aprikoser
  • 15 - 20 cl Vodka
  • 400 g socker

Gör så här

  1. Klyfta aprikoserna och ta bort kärnan.
  2. Skala persikorna, ta bort kärnan och klyfta dem med.
  3. Blanda frukten, sockret och vodkan i en kastrull.
  4. Hetta upp under kastrullen och när det första bubblorna kommer, sänk värmen och koka färdigt.
  5. Konsistensen av den här marmeladen är relativt mjuk, på grund av att så lite socker har används.
  6. Häll marmeladen på rena glas och skruva på lock.
  7. Låt kallna upp och nervända.
  8. Förvara på ett kallt och mörkt ställe.
  9. Bevaringstid: 1 år

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@kikki-dina

Aprikosmos

Gör din egna aprikosmarmelad, inte så söt men nyttigare. Piffa till burken genom att skriva ut egna etiketter.

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr