Aprikosbröd

Gott frukost bröd

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 5 dl havregryn
  • 7 dl kokhett vatten
  • 3 dl vatten 37 grader
  • 400 g grahamsmjöl
  • 750 g rågsikt
  • 100 g aprikoser
  • 1 dl olja
  • ½ dl sirap
  • 100 g jäst
  • Salt

Gör så här

  1. Lägg havregrynen i en bunke häll över 7 dl kokande vatten och låt svalna till 37 grader
  2. Häll i 3 dl 37 gradigt vatten i assistenten.
  3. Lös upp jästen i resten av degspadet och tillsätt olja, hackade aprikoser, salt och havregryns smeten.
  4. Tillsätt mjölet, men spar lite till utbakningen.
  5. Arbeta ihop till en blank och smidig deg. Jäs degen övertäckt i 30 minuter.
  6. Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Arbeta ev in mer mjöl. Knåda åter degen smidig. Dela degen i fyra delar. Forma delarna till fyra limpor. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt eller i formar.
  7. Låt jäsa i 20-30 minuter under bakduk.
  8. Grädda i 200 grader mitt i ugnen ca 45 min
  9. Låt dem svalna på ett galler.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…