Aprikosfocaccia

Detta italienska brödet focaccia är bakat med aprikossylt och hackad sötmandel.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Till 2 stora kakor:
  • 25 g jäst för söta degar
  • Deg:
  • 3 ½ dl vatten, 37°C
  • 9-10 dl vetemjöl
  • ½ dl rapsolja
  • 1 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • Fyllning:
  • 2 dl aprikossylt, c:a
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk strösocker
  • 1 dl hackad sötmandel

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en bunke och häll på vattnet. Rör tills jästen löser sig. Tillsätt mjölet och arbeta ihop till en ganska lös deg. Häll försiktigt i hälften av oljan, tillsätt socker och salt. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den ca 5 minuter. Lägg tillbaka i bunken och låt den jäsa under bakduk 1 timme.
  2. Smörj 2 pajformar med löstagbar kant, c:a 24 cm i diameter, med olja. Dela degen i två bitar. Kavla ut dem och lägg i formarna. Jäs ytterligare 20 minuter under bakduk.
  3. Sätt ugnen på 200°C. Tryck djupa gropar i degen – lättast med fingertopparna. Klicka sylt i groparna.
  4. Ringla över oljan och strö på socker och mandel. Grädda mitt i ugnen tills de fått fin färg, c:a 30 minuter. Låt dem svalna i sina formar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…