Aprikoskaka

Härlig.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 420 g Aprikoser, hela
  • 100 g smör
  • 1,5 dl mjölk
  • 3 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk kardemumma, stött
  • 4,5 dl vetemjöl
  • Rödvinbärssirap:
  • 1 dl vit sirap
  • 2 dl röda vinbär
  • Tillbehör:
  • Florsocker
  • Vinbärsklasar
  • Vispad grädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Hacka aprikoserna. Smält smöret och häll i mjölken. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner smör och mjölk i i äggsmeten.
  2. Blanda vaniljsocker, bakpulver, kardemumma och vetemjöl. Sikta ner det under omrörning i smeten. Rör ner aprikoserna.
  3. Häll smeten i en smord och bröad långpanna, 25x35 cm. Grädda kakan på andra falsen nerifrån ca 30 min. Låt svalna innan den skärs i rutor.
  4. Rödvinbärssirap: Blanda sirap och röda vinbär i en kastrull och koka upp på medelvärme. Låt koka utan lock ca 3 min. Sila genom finmaskig sil och pressa med en sked ut saften från bären. Om såsen stelnar när den ska serveras är det bara att värma den lite så får den sirapskonsistens igen.
  5. Pudra florsocker över kakorna. Servera med vinbärssirap, lättvispad grädde och vinbär.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…