Aprikoskakor

Gott och nyttigt. Ger ett tillskott av kalium.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 ½ dl havregryn
  • 1,8 dl farinsocker
  • 0,7 dl vetegroddar
  • 1,2 dl hackad mandel
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 1 äggvita
  • 1,2 dl aprikos- eller persikoyoghurt. Fett och sockerfri
  • 2-3 dl aprikoskräm
  • 2 ½ dl torkade aprikoser

Gör så här

  1. Blanda havregryn, farinsocker, vetegroddar, hackad mandel, bakpulver och salt. Rör ihop äggvita och yoghurt.
  2. Tillsätt yoghurtröran till havregrynsblandningen och rör om till en grynig massa. Spara ca 1 ½ dl till garnering och tryck ut resten i botten på en smord kakform.
  3. Stryk ut aprikoskrämen ovanpå kakan, tärna aprikoserna fint och strö över. Toppa med resten av grynblandningen.
  4. Grädda 30 min i 175º. Låt svalna och skär i pajbitar eller rutor.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr