Aprikosmarmelad med kokosraps

Ovanlig i smaken, men passar utmärkt till vaniljglass eller pannacotta.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g Aprikoser
  • 100 g kokosflingor
  • 300 g gelésocker 1:1

Gör så här

  1. Halvera aprikoserna och ta bort kärnorna. Skär i små bitar.
  2. Blanda aprikoserna med kokosflinger och socker, hetta upp och låt koka i 5-8 minuter.
  3. Om du vill ha en slät marmelad, ta bort grytan från spisen.Mixa med en, imersionmixer, tills marmelade är slät och fin.
  4. Låt koka upp igen, och koka marmeladen färdig.
  5. Gör tallriksprovet, är marmeladen färdig så häll upp i rena glas.
  6. Skruva på locket och vänd glasen upp och ner. Låt kallna upp och nervända.
  7. Bevara på ett sval och mörkt ställe.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…