Arompepparkakor

Pepparkakor med mycket smak!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 150 g Dansukker strösocker
  • 3/4 dl Dansukker ljus eller mörk Sirap
  • 150 g margarin eller smör
  • 2 små ägg
  • 1/2 msk rivet pomeransskal
  • 1/2 msk ingefära
  • 1/2 msk nejlikor
  • 1/2 msk bikarbonat
  • 400 g vetemjöl

Gör så här

  1. Koka upp strösocker och sirap. Lägg i fettet och låt det smälta. Låt massan kallna.
  2. Rör ner ägg, kryddor, bikarbonat och större delen av mjölet. Täck degen med lite mjöl och låt den stå kallt ett par timmar eller till påföljande dag.
  3. Arbeta degen smidig på bakbordet. Kavla ut den tunt, ungefär 2 mm. Tag ut kakor med önskat mått. Lägg dem på smord plåt. Grädda arompepparkakorna 8-10 minuter i 175 grader. Låt kakorna kallna på plåten.
  4. Tips!
  5. Om du inte vill att pepparkakorna skall bli blåsiga, måste du se till att plåten är kall när du lägger på kakorna.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…