Arraksrutor

Chokladruta med arrakssmörkräm och blockchoklad, himmelskt gott.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2½ dl socker
  • 3,75 dl mjöl
  • 1½ tsk vaniljpulver
  • 3 tsk bakpulver
  • 3 msk kakao
  • 225 g smält margarin
  • 2½ dl kokande vatten
  • Kräm:
  • 225 g mjukt margarin
  • ½ paket florsocker
  • 2 äggulor
  • Ett par droppar arrak
  • Garnering:
  • 200 g smält blockchoklad

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker pösigt.
  2. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och kakao, rör ner i äggsmeten.
  3. Rör till sist ner det smälta margarinet och det varma vattnet.
  4. Grädda i 175 grader i ca 20 min. Låt kakan kallna.
  5. Gör smörkrämen under tiden, bred på kakan när den har kallnat. Nu kan du stoppa plåten i frysen (om du har plats), när du brer på chokladen stelnar den snabbare om smörkrämen är kall. Skär i rutor.

Kommentarer

mkt goda kakor!! lite jobbiga att göra. Då chokladkakan lossnade på vissa ställen när jag la på smörkrämen. men den var supergod :-)
Jättegoda kakor! Äntligen ett recept som man kan följa till punkt och pricka och det blir suveränt fina och goda kakor. Jag gjorde mina kakor med SMÖR och det blir nog godast. Vill man ha en utpräglad arrakssmak på krämen får man nog ta mer än "ett par droppar" arrak. Jag tog ca 5 droppar - lagom arrakssmak. Jag hade bara ljus blockchoklad hemma men det blev bra. Tack för ett välskrivet och gott kakrecept! Skickar med min bild.
Det receptet hade jag glömt bort. Dom är jättegoda.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…