Asiatisk fruktsallad

I Thailand finns inte så mycket desserter mer än frukt och glass. Här serverar Kanjana sin goda variant på fruktsallad med jordgubbssås. Både salladen och såsen går bra att förbereda och förvara i kylen tills de ska serveras.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 galiamelon
  • 2 kiwi
  • 2 apelsiner
  • 125 g jordgubbar
  • 100 g vindruvor
  • 400 g litchi
  • 1 dl apelsinjuice
  • 1 dl spad av litchi
  • Sås:
  • 250 g jordgubbar
  • 2 msk jordgubbsvodka
  • 3 msk florsocker
  • Garnering:
  • 1 granatäpple, kärnorna
  • 3 passionsfrukt
  • Tillbehör:
  • ½ l vaniljglass

Gör så här

  1. Skala melon, kiwi och apelsiner. Skär all frukt i bitar. Mixa alla ingredienser till såsen. Smaka av sötman med florsockret.
  2. Lägg upp fruktsalladen i skålar. Lägg på en klick vaniljglass och häll över såsen. Garnera med granatäppelkärnor och halverade passionsfrukter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…