Athensk kyckling

Örtkryddor, mild Apetinaost, oliver och massor av grönsaker för tankarna till solen och värmen kring Medelhavet.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer, ca 500 g
  • 1 gul lök
  • 2 paprikor i olika färger
  • 1 bit gurka, ca 20 cm
  • 1 1/2 msk olivolja
  • 1 tsk smör
  • 1 tsk timjan
  • 1/2 tsk rosmarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 50 g Apetinaost
  • Ca 12 svarta oliver
  • Till servering:
  • Lantbröd eller pitabröd
  • Citronklyftor

Gör så här

  1. Skär kycklingfiléerna i smala strimlor.
  2. Skala och skiva löken. Skölj, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skölj och tärna gurkan.
  3. Hetta upp olja och smör i en wok eller stor stekpanna tills smöret är brunt. Woka kycklingen i omgångar ca 2 minuter under omrörning eller tills kycklingen fått färg.
  4. Tillsätt lök, paprika och gurka och woka ytterligare 3–5 minuter. Krydda med örter, salt och peppar.
  5. Skär osten i bitar och blanda i woken tillsammans med oliverna.
  6. Servera woken med lantbröd eller pitabröd och citronklyftor att pressa över.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept