Aubergine med valnötter

Vegetariskt

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg aubergine
  • 1 tsk salt
  • Fyllning:
  • 80 g valnötter
  • 1 tsk mald koriander
  • 1 tsk dragon
  • 2 msk finhackad dill
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 pkt saffran (1 g)
  • 2 msk vinäger
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 gul lök
  • 100 g olivolja (drygt 1 dl)

Gör så här

  1. Skär auberginerna i 1 cm tjocka skivor. Strö salt över och låt dem ligga och dra en stund så att vätskan dras ur. Kör under tiden valnötter i matberedaren eller hacka dem mycket fint.
  2. Blanda med koriander, dragon, dill, salt, peppar och saffran. Häll över vinäger och rör ner pressad vitlök. Skala och finhacka löken och blanda ner den. Hetta upp en del av oljan i en stekpanna.
  3. Pressa vattnet ur aubergineskivorna och stek dem i omgångar ca 5 minuter på varje sida. Lägg auberginerna på ett fat och fördela fyllningen på dem.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr