Avocadosallad med soltorkade tomater, grillad kyckling och pinjenötter

Fräsch, nyttigt och gott,

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 540 ggrillade kycklinginnerfiléer
  • 2 avocado, skalade
  • 1 huvud lollorossosallad, sköld och plockad
  • 1 rödlök, skuren i tunna skivor
  • 1/2 dl rostade pinjenötter
  • 1 dl soltorkade tomater
  • 1/2 dl rågbrödskrutonger
  • 1/2 dl olivolja
  • Salt
  • peppar
  • Dressing:
  • 1/2 dl rödvinsvinäger
  • 1 msk honung
  • 1 dl god olivolja

Gör så här

  1. Skiva avocadon tunt och lägg fuktiga papper över så den inte blir brun. Bland ihop dressingen.
  2. Blanda sallad, rödlök och soltorkade tomaterna i stor skål, vänd försiktigt ner avocadon och slå över dressingen, smaka av med salt och peppar.
  3. Fördela kycklingen lite luftigt över salladen och strö över krutongerna och pinjenötterna. Servera genast.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr