Babaganoj – Auberginröra

God dippsås

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 stor aubergin
  • 0,25 dl citronsaft, pressad
  • 0,25 dl vatten
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2,5 msk tahini, sesamfröpasta
  • 1dl matlagningsyoghurt
  • 1/3 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Dela auberginerna på längden och baka mitt i ugnen 35-40 minuter eller tills de är helt mjuka inuti och nästan svarta utanpå.
  3. Gröp ur innanmätet och låt de svalna i en skål.
  4. Blanda citronsaft med vatten i en kanna.
  5. Pressa vitlöken i en matberedare med knivinsats. Tillsätt tahini. Kör på medelhastighet och häll under tiden ner citron- och vattenblandningen i en tunn stråle i matberedaren. Blandningen tjocknar först men får efter ett litet tag en krämig konsistens.
  6. Lägg i aubergineköttet och mixa till en smet, häll i yoghurten. Smaka av med salt

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…