Baconpiroger

De saftiga baconpirogerna passar bra som förrätt till ett glas öl eller på buffébordet.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 2 ½ dl vatten
  • 25 g färsk jäst (½ paket)
  • 1 ½msk socker
  • 1 tsk salt
  • 7 ½ dl vetemjöl
  • 2 paket bacon (à 140 g)
  • 1 gul lök
  • 1 ägg

Gör så här

  1. Smält smöret. Häll på vattnet och värm till 37°C.
  2. Blanda jäst, socker och salt i en bunke. Rör i degspadet så att jästen löses upp.
  3. Blanda i mjölet och knåda till en smidig deg. Låt jäsa till dubbel storlek, ca 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 200°C. Skär baconet smått. Skala och finhacka löken. Fräs bacon och lök i en stekpanna tills löken är mjuk.
  5. Dela upp degen i 24 delar och forma till runda bollar, låt jäsa i 15 minuter.
  6. Platta till bollarna och fördela baconfräset i mitten av degen. Vik ihop till halvmånar och tryck till så att baconfräset inte trillar ut. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt.
  7. Pensla med uppvispat ägg och grädda i 10–12 minuter i mitten av ugnen. Pensla gärna pirogerna med lite smält smör när de tas ur ugnen.

Kommentarer

Receptet är redigerat för att det skulle bli godkänt. Jag tog bort numreringen i beskrivningen.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…